Maastricht verwelkomt toonaangevende internationale netwerkwetenschapsconferentie: NetSci 2025

oktober 18, 2024

Maastricht kondigt de komst aan van NetSci 2025, de belangrijkste internationale conferentie op het gebied van netwerkwetenschap. Deze conferentie vindt van 2 tot en met 6 juni 2025 plaats in MECC Maastricht. Meer dan 800 onderzoekers en experts van over de hele wereld komen naar de stad om de nieuwste ontwikkelingen binnen dit vakgebied te bespreken. Netwerkwetenschap is een multidisciplinair vak met een impact die ver reikt, van informatica en natuurkunde tot neurowetenschappen, sociale wetenschappen en kunst.

Deze belangrijke conferentie, die eerder werd gehouden in Wenen (2023) en Quebec (2024), komt nu naar Nederland dankzij de inspanningen van Leto Peel en Adriana Iamnitchi van de Universiteit Maastricht. Zij werkten samen met universiteiten in België, Duitsland en Nederland om dit evenement naar Maastricht te halen. Leto Peel werkt bij de School of Business and Economics, terwijl Adriana Iamnitchi verbonden is aan de Faculteit Science and Engineering.

Samenwerking over grenzen heen
“We zijn ontzettend blij dat NetSci 2025 naar Maastricht komt,” zegt Leto Peel, Assistant Professor Data Analytics en Digitalisation aan de Universiteit Maastricht. “Onze regio heeft sterke banden met internationale partners, vooral in België en Duitsland, wat een grote rol heeft gespeeld in het binnenhalen van dit evenement. Sinds 2014 ben ik bij NetSci betrokken, en ik ben trots dat ik deze conferentie naar onze stad mag brengen. Dankzij de centrale ligging en de interdisciplinaire aanpak is Maastricht de perfecte plek voor een conferentie die zo breed en vernieuwend is.”

Het binnenhalen van NetSci 2025 is het resultaat van samenwerking met diverse lokale en internationale partners, zoals PCO Klinkhamer Conferences & Events, het Maastricht Convention Bureau, universiteiten en onderzoekscentra uit de EU-regio en MECC Maastricht.

Een plek voor uitwisseling van ideeën
NetSci 2025 maakt een unieke uitwisseling van kennis en samenwerking tussen verschillende vakgebieden mogelijk. Voor de Faculteit Science and Engineering van de Universiteit Maastricht, die nog relatief nieuw is en sterk gericht is op ’Computational Intelligence’, is het een mooie kans om zich te profileren en om baanbrekend onderzoek op het wereldtoneel te presenteren. “Deze conferentie biedt niet alleen een podium voor de nieuwste ontwikkelingen in netwerkwetenschap, maar ook voor regionale bedrijven, onderwijsinstellingen en onderzoekscentra om in contact te komen met een wereldwijd publiek,” zegt Adriana Iamnitchi, Professor Computational Social Science aan de Faculteit Science and Engineering. “Het is een unieke kans voor onze regio om te laten zien wat we te bieden hebben en ons te profileren als een belangrijke speler in dit wetenschapsveld.”

Leto Peel ziet ook het grotere belang voor zijn faculteit: “Voor de School of Business and Economics toont het organiseren van NetSci 2025 hoe bedrijfskunde en data-analyse samengaan met de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen in netwerkwetenschap. Hierdoor wordt de rol van onze faculteit in interdisciplinair onderzoek sterker en krijgen we de kans om in contact te komen met wereldleiders op dit gebied, wat een blijvende impact op zowel onze studenten als onze onderzoeksresultaten kan maken.”

Voor meer informatie over NetSci 2025, registratie en het programma, bezoek de website.

Foto VLNR:
Leto Peel – Assistant Professor Data Analytics and Digitalisation Maastricht University School of Business and Economics, Annelle Tamene – Business Development Manager bij Maastricht Convention Bureau, Charles Beckers –  Sr. Business Development Manager MECC Maastricht, Adriana Iamnitchi – Professor Computational Social Science Universiteit Maastricht Faculteit Science and Engineering, Robbin Grouwels – Managing Partner Klinkhamer Conferences & Events.

Maastricht verwelkomt toonaangevende internationale netwerkwetenschapsconferentie: NetSci 2025

oktober 18, 2024

Maastricht kondigt de komst aan van NetSci 2025, de belangrijkste internationale conferentie op het gebied van netwerkwetenschap. Deze conferentie...

Read More

EMG en MECC Maastricht starten strategische samenwerking

oktober 3, 2024

One stop shopping voor eventorganisatoren Event Management Group (EMG) en MECC Maastricht kondigen een samenwerking aan, waarmee ze hun krachten...

Read More

Met verduurzaming draagt MECC Maastricht bij aan mens en maatschappij

september 4, 2024

Artikel "Thuis in Maastricht" Eind jaren 80 verrezen in Randwyck de gebouwen van MECC Maastricht. Het is Europa’s meest gastvrije plek voor...

Read More