3000px.gif

Het Zwanenmeer - Russian Classical Ballet

Datum: 17 november 2019 16:00 - 18:30

Muziek/Toneel/Dance

Russian Classical Ballet, het prestigieuze balletgezelschap uit Moskou, onder leiding van de beroemde danseres Evgeniya Bespalova, komt voor het eerst naar Nederland om een nieuwe productie van het klassieke balletmeesterwerk Het Zwanenmeer, een verhaal over liefde, verraad en de triomf van het goede over het kwade, te presenteren.

Het Zwanenmeer zit vol romantiek en schoonheid en wordt beschouwd als spectaculairste in het repertoire van klassieke dans. De choreografie van Het Zwanenmeer vereist grote vaardigheid en een hoog technisch vermogen in de interpretatie van de personages.

De dubbelhartigheid van het karakter aanwezig in de zuiverheid van de Witte Zwaan-figuur en de slinkse streken van de Zwarte Zwaan vereisen een hoge mate van drama en virtuositeit in de interpretatie van de hoofddanser, vooral in de twee Grand Pas de Deux, geïnterpreteerd in bedrijven 2 en 3.

Een andere climax is de oogverblindende Dans van de zwaantjes.

Het prestige en de tijdloze bekendheid worden gemotiveerd door de muziek geïnspireerd door Pjotr Tsjaikovski, maar ook door de inventieve en expressieve choreografie van Marius Petipa die door het menselijk lichaam te relateren aan de bewegingen van een zwaan, zijn genialiteit en zijn potentiële choreografische en artistieke creativiteit onthult. Een thema van pure romantische poëzie, waarin het goede zegeviert over het kwade.

Pjotr Tsjaikovski componeerde dit meesterwerk op een transcendentale manier; Suite Op.20 bestendigde het werk van deze Russische componist. Het succes van de composities van Tsjaikovski vloeit voort uit zijn vermogen om gevoelens uit te drukken door middel van muzikale taal en intense en emotionele melodieën te creëren.

Het Russian Classical Ballet brengt een unieke klassieke productie met een ongelooflijke realistische scenografie, gemaakt in het beroemde atelier van St. Petersburg, waar de draaiboeken voor het Bolsjojtheater, het Mariinskitheater, de Opéra Garnier of het La Scala-theater worden geproduceerd. Oogverblindende beeldjes, accessoires vervaardigd met weelderige details en met een reeks charmante melodieën die deel uitmaken van deze klassieke balletproductie. Een cast van onstuitbare solisten en artiesten, geleid door twee internationale danssterren.

 

Een geweldige en onweerstaanbare productie die een gedenkwaardig seizoenmoment representeert. Een uniek spektakel dat zich blijvend in het geheugen van het publiek nestelt. Om niet te missen!

 

 

MECC kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
20
21
22
23
27
28
29
30
31

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht