Brightlands Maastricht Health Campus

Een groen hart in de stad, waar onderwijs, kennisinstellingen en bedrijven intensief samenwerken aan baanbrekende oplossingen voor een gezonder leven. Een valorisatie campus die internationaal state of the art is op diverse medische thema’s. Maar ook een aantrekkelijk stadsdeel, waar studenten, onderzoekers en medewerkers zich onderdeel voelen van een community. Waar geborgenheid heerst en de omgeving bijdraagt aan het welbevinden van haar gebruikers, zodat congresgangers, patiënten, bezoekers en omwonenden er graag vertoeven. Dat is het toekomstperspectief voor de Brightlands Maastricht Health Campus, die de komende jaren zijn definitieve vorm krijgt in Randwyck, Maastricht.

Momenteel zijn op de Brightlands Maastricht Health Campus 126 bedrijven gevestigd. Dagelijks bezoeken circa 12.000 mensen de wijk. Zij komen nu terecht in een omgeving met naar binnen gerichte gebouwen, een onaantrekkelijke buitenruimte en een onduidelijke routing. Dankzij de ingezette gebiedsontwikkeling groeit de Brightlands Maastricht Health Campus uit tot een gebied dat één identiteit uitstraalt en dat – als een Groene Loper 2.0 – is verbonden met het centrum van de stad. Cruciaal voor het slagen van de campus is de interactie en synergie tussen alle onderdelen in het gebied. Daarom werken de gebiedseigenaren Maastricht UMC+, Maastricht University en de gemeente Maastricht voor de gebiedsontwikkeling nauw samen met MECC Maastricht, Brightlands Maastricht Health Campus B.V. en de Provincie Limburg.

Brightlands Maastricht Health Campus is één van de vier Brightlands campussen in Limburg. Brightlands combineert wetenschap, bedrijfsleven en onderwijs op het gebied van materialen, gezondheid, voedsel en slimme diensten.

Contact met de buurt

Graag informeren wij onze buren regelmatig over onze ontwikkelingen en activiteiten. Twee maal per jaar organiseren wij een buurtbijeenkomst. 

Data buurtbijeenkomst 2021 MECC Maastricht :

  • Exacte data volgen 

Alle buurtbewoners zijn vanzelfsprekend van harte welkom tijdens deze bijeenkomst echter verzoeken wij u vriendelijk om uw aanwezigheid vooraf te melden per mail via communicatie@mecc.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van ons inclusief informatie over de exacte ruimte waar de bijeenkomst zal plaatsvinden in MECC Maastricht. 

Ook gedurende het jaar informeren wij u graag met regelmaat per mail. Wilt u ook geïnformeerd worden? Vul dan het aanmeldingsformulier in door op onderstaande button te klikken.

Vragen over onze upgrade en uitbreiding?

Of heeft u ideeën of suggesties die u graag met ons wilt delen? Stuur ons een e-mail: upgrade@mecc.nl.

 

Image
Image
Image
ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht