Het bouwproject

Architectuurbureau cepezed maakte het ontwerp voor een grote herontwikkeling van MECC Maastricht. Cepezed maakt gebruiksvriendelijke architectuur met veel daglicht, flexibiliteit en belevingswaarde. De upgrading en uitbreiding van MECC Maastricht is gegund aan Mertens Bouwbedrijf BV uit Weert. De eerste werkzaamheden zijn op 3 juni 2019 van start gegaan. 

Met de totale upgrade en uitbreiding is een bedrag van ca. 49 miljoen euro gemoeid, bij elkaar gebracht door Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en MECC Maastricht. De upgrade en uitbreiding zal leiden tot meer internationale congressen en events en een grotere spin-off voor de stad. De jaarlijkse economische waarde zal stijgen van een geschatte € 70 miljoen naar € 80 miljoen per jaar voor de regio. Daarnaast wordt het imago van Maastricht als congresstad vergroot. Ten slotte zorgt deze ontwikkeling voor een impuls voor de gebiedsontwikkeling Brightlands Maastricht Health Campus.

“Om Maastricht ook de komende decennia in de top van Nederlandse congressteden te houden, investeren we samen met de Provincie Limburg in het toekomstbestendig maken van MECC Maastricht. Zeer belangrijk is dat we aan het einde van de upgrade en uitbreiding niet alleen gelijktijdig congressen kunnen hosten, maar ook grotere congressen kunnen accommoderen tot 5.000 deelnemers, waar nu plek is voor 3.000 deelnemers”, aldus John Aarts, Wethouder Financiën, Vastgoed, Stadsbeheer en Hospitality – Gemeente Maastricht.

“Het investeringsplan voor MECC Maastricht is essentieel voor de ontwikkeling van de nabijgelegen Brightlands Maastricht Health Campus en voor de internationale uitstraling van stad en regio. Maastricht is een internationale universiteitsstad waar het goed wonen, werken en verblijven is”, aldus Joost van den Akker, Gedeputeerde Economie, Onderwijs en Sport Provincie Limburg.

Video impressie

Image
Image
Image

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht