Stagiair(e) Organisatieteam InterClassics

Wist jij dat MECC Maastricht al meer dan 30 jaar dé congres- en evenementenlocatie van Maastricht & Euregio is? Dat wij een solide en stabiele organisatie zijn met een rijke geschiedenis, waar ondernemerschap hoog in het vaandel staat? Het verhaal van MECC Maastricht gaat namelijk over een team van mensen. Een team dat handelt vanuit de overtuiging om meer te geven dan verwacht. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het is dat attente telefoontje wanneer je klant een belangrijke dag heeft, het flesje wijn dat als geschenk voor je klaar staat als je bij ons op bezoek bent geweest, het proactief meedenken over een breed scala aan vraagstukken en zelfs de bereidheid om ‘s nachts je bed uit te komen wanneer men je nodig heeft. Voor ons is niets te gek. Waarom? Omdat voor ons maar één ding echt belangrijk is: het succes van onze klanten. Om dat te bereiken, zijn wij bereid verder te gaan dan verwacht. Wij zoeken de grenzen op van verwachtingen, met als doel ze te overtreffen. Ben jij in staat grenzen letterlijk en figuurlijk op te zoeken? Dan krijg jij bij ons de kans het verschil te maken!

Het team Exhibitions binnen MECC Maastricht is verantwoordelijk voor de organisatie van onze eigen beurstitels. De afdeling Exhibitions van MECC Maastricht is gericht op het in eigen beheer en onder eigen naam ontwikkelen, bouwen en exploiteren van (inter)nationale publieks- en vakbeurzen. Iedere beurs/titel heeft een eerstverantwoordelijke Product Manager die samen met zijn team de beurs organiseert van concept tot uitvoering.

InterClassics is één van de titels van MECC Maastricht, met zowel een editie in Maastricht als in Brussel. Deze beurzen zijn één van de belangrijkste beurzen in de Benelux op het gebied van Oldtimers.

Voor de organisatie van beide beurzen zijn wij opzoek naar: Stagiair(e) Organisatieteam InterClassics

 Wat ga je doen? 
Tijdens deze stage maak je onderdeel uit van het team van de Interclassics. Hiermee krijg jij de kans om praktijkervaring op te doen op het gebied van verkoop en acquisitie en de organisatie van een beurs. Je krijgt de ruimte om eigen verantwoordelijkheden te nemen en om uitdagende opdrachten op te pakken!

 • Je voert alle voorkomende werkzaamheden op de afdeling uit om een goede, kwalitatieve beurs op te zetten;
 • Je ondersteunt het team bij acquisitie. Dit is in de vorm van telefonische verkoop, nabellen van mailings en persoonlijke bezoeken. Je draait mee in het projectteam.
 • Je krijgt de mogelijkheid zelfstandig een aantal salestrajecten op te pakken, naarmate je stage vordert.
 • Je bent samen met het salesteam verantwoordelijk voor het up-to-date maken en houden van het CRM systeem (EBMS).
 • Je beantwoordt informatieaanvragen die binnenkomen per telefoon, post of e-mail.
 • Je beantwoordt vragen van exposanten in aanloop naar en tijdens de beurs.
 • Je doet onderzoek naar nieuwe commerciële mogelijkheden binnen het huidige concept.
 • Je ondersteunt het projectteam op operationeel niveau.

Wie ben je?

 • Je studeert aan een relevante HBO opleiding, bijvoorbeeld de opleiding Commerciële Economie;
 • Je beheerst naast de Nederlandse taal ook de  Engelse taal in woord en geschrift (Duits en/of de Franse taal is een pré);
 • Je bent commercieel, klantgericht en spontaan;
 • Je hebt affiniteit met sales en marketing en je wilt je hier graag verder in ontwikkelen. Commerciële ervaring en ervaring met (telefonische)acquisitie werkt in je voordeel bij solliciteren;
 • Je vindt het leuk om samen met een team te werken naar een commerciële target;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren;
 • Je hebt lef en doorzettingsvermogen;
 • Je bent enthousiast en je beschikt over de nodige overtuigingskracht;
 • Je identificeert je met onze kernwaarden en draagt deze actief uit: Klantgericht, Ondernemend, Persoonlijk, Professioneel en Flexibel.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden jou een leuke, zelfstandige stageplaats, waarin je veel kunt leren en waarin je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Geen dag is hetzelfde en je zult veel contacten leggen. Je komt te werken in een enthousiast, dynamisch, ervaren en collegiaal team. Daarnaast ontvang je natuurlijk ook een stagevergoeding.

Belangrijke informatie:
Aantal uren per week: 40
De beurs vindt plaats in november (Brussel) en januari (Maastricht) ieder jaar.

Stageperiode:
september 2019 tot en met januari 2020

Informatie en sollicitatie:
Kijk voor meer informatie over MECC Maastricht op onze site www.mecc.nl Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Raymond Mingels, Product Manager Interclassics, via telefoonnummer 043-3838333 of email raymond.mingels@mecc.nl. Sollicitaties voorzien van motivatiebrief en CV gelieve te mailen naar sollicitaties@mecc.nl t.a.v. Raymond Mingels/ stage organisatieteam InterClassics.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht