M-theater: De grootste theaterzaal van Limburg

Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht lanceren nieuwe theaterzaal met 1250 stoelen.

Vanaf dit najaar krijgt Maastricht een nieuwe theaterzaal erbij: M-theater. In de Zuidhal van MECC Maastricht wordt een pop-up theater gerealiseerd dat coronaproof is en veilig voor bezoekers en artiesten. 

Het nieuwe M-theater zal minimaal 25 extra voorstellingen presenteren, naast de voorstellingen in Theater aan het Vrijthof. Het programma van het M-theater bestaat uit voorstellingen van grote, bekende namen uit de werelden van cabaret en comedy, pop, musical en show. Inmiddels hebben Najib Amhali, Patrick Laureij, Jeroen van der Boom, VanVelzen, Het Metropole Orkest, Jon van Eerd, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal, Tineke Schouten, Dutch Eagles en Pink Project hun deelname bevestigd. De deuren gaan open vanaf 21 oktober tot (vooralsnog) 31 december 2020. De vrije verkoop voor de eerste voorstellingen start op zaterdag 29 augustus om 10.00 uur. 

Cultureel ondernemerschap in coronatijd

De coronacrisis heeft een grote impact op de culturele sector. Door de ‘social distancing’ maatregelen is de capaciteit van de theater- en concertzalen flink gereduceerd en is het voor grote producties niet of nauwelijks mogelijk om te produceren en spelen. Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht hebben samen naar mogelijkheden gekeken om artiesten en gezelschappen een podium te bieden in coronatijd met de noodzakelijke bezoekerscapaciteit, én met inachtneming van de geldende 1,5 meter afstand-maatregelen. Uitbreiding van bestaande schouwburgen en concertzalen is bijna niet mogelijk en daarom is gezocht naar mogelijkheden elders. Voor het M-theater hebben de initiatiefnemers de benodigde ruimte gevonden in de Zuidhal van MECC Maastricht.

M-theater vanaf 21 oktober t/m 31 december in MECC Maastricht

Image
Image
Image

Video impressie M-theater

M-theater | Voorstellingen

Geen komend evenement!

Mogelijkheden voor jouw bedrijf of instelling

Deze nieuwe zaal biedt tevens mogelijkheden voor culturele partners, bedrijven en instellingen in de stad en regio. Interesse? Contacteer Simon Bozon

Simon Bozon
Business Development Manager Corporate Events

T: +31 (0)6 12 96 89 62

E: simon.bozon@mecc.nl

Simon Bozon
  Simon BozonBusiness Development Manager Corporate Events+31 (0)6 12 96 89 62simon.bozon@mecc.nl
  BG
  ufi-logo_wit1.png
  logo_aeo2018.png
  green_key_2018.png
  healthcare-venues-mecc-.png
  +31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht