1.835 zonnepanelen op dak MECC Maastricht

MECC Maastricht gaat een zonnedak realiseren met een oppervlak van bijna 5.000 m2. Hiervoor zullen komende zomer 1.835 zonnepanelen geplaatst worden op de gebouwen van het beurs- en congrescentrum. MECC Maastricht heeft, in samenspraak met de gemeente Maastricht, zonnepanelenbedrijf Rooftop Energy opdracht gegeven voor de installatie. Voor dit project heeft het MECC een SDE+ subsidie ontvangen van het Rijk waarmee zij als Green Key organisatie meewerkt aan de gemeentelijke duurzaamheidsambitie van Maastricht.

De installatie gaat ongeveer 450.000 kWh produceren en voorziet daarmee in ca. 21% van de totale elektriciteitsbehoefte van het MECC. Dit is vergelijkbaar met de jaarlijkse elektriciteitsvoorziening van ruim 200 Maastrichtse huishoudens. De zonnepanelen zorgen voor een CO2-reductie van zo’n 250 ton per jaar. De installatie heeft een levensduur van 25 jaar. De verwachting is dat de installatie deze zomer in gebruik genomen wordt. Rob van de Wiel, directeur MECC Maastricht: “Het MECC heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met het plaatsen van de zonnepanelen, nemen wij als Green Key organisatie onze verantwoordelijkheid door ons energieverbruik niet alleen zoveel mogelijk te beperken, maar ook te verduurzamen.''

Het project sluit naadloos aan bij de ambitie van de stad om in 2030 klimaatneutraal te zijn  Om deze duurzame ambitie te realiseren, sluit de gemeente Maastrichtse Energieakkoorden met grote en kleine partners uit de stad. In deze akkoorden staan afspraken, acties en maatregelen om bijvoorbeeld de uitstoot van CO2 te verminderen en energieverspilling tegen te gaan. Samen met de duurzaamheidsambities van de nieuwe bouwkundige uitbreiding en de zonnepanelen, wordt ook verder gewerkt aan een Energieakkoord met het MECC.  

Wethouder Gerdo van Grootheest: “Wij als gemeente zetten ons samen met bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers in om onze stad duurzamer te maken. MECC Maastricht is bovendien een gemeentelijk gebouw. Dat maakt het niet alleen de verantwoordelijkheid voor het MECC, maar zeker ook voor de gemeente om het gebouw energiezuinig te maken. Het plaatsen van de zonnepanelen is daarmee een belangrijke stap in onze ambitie Maastricht klimaatneutraal 2030.”

Leendert Florusse, directeur Rooftop Energy: “Wij zijn er trots op deze opdracht voor het MECC te mogen uitvoeren. Het is een compliment aan onze samenwerking. Rooftop Energy ontwikkelt zich hiermee verder als gespecialiseerd en onafhankelijk dienstverlener in zonne-energie.”

Rooftop Energy

Rooftop Energy ontwerpt, financiert, bouwt, verhuurt en onderhoudt zonnecentrales in Nederland. In dit marktsegment is Rooftop Energy de grootste van Nederland met een portfolio van zo’n 100 zonnecentrales.  Ten behoeve van de financiering van de portefeuilles met zonnestroom installaties maakt Rooftop Energy gebruik van faciliteiten bij diverse banken waaronder BNG en Triodos Bank. Daarnaast wordt financiering geworven via de website duurzaaminvesteren.nl

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht