11devande11de verhuist van Vrijthof naar MECC Maastricht

De komende editie van de 11devande11de verhuist vanaf dit jaar van het Vrijthof naar het MECC in Maastricht. Dat heeft de organiserende Sjeng Kraft Kompenei donderdagavond laten weten. Het populaire carnavalsevenement moet toekomstbestendig gemaakt worden en dat blijkt in de binnenstad niet mogelijk, zo zegt de organisatie.

Toekomst

De laatste jaren moesten vele duizenden carnavalsvierders al rond het middaguur teleurgesteld rechtsomkeert maken omdat het Vrijthof vol was en om veiligheidsredenen de hekken gesloten bleven. Om het evenement in de toekomst in goede banen te kunnen leiden zouden nog meer beperkende maatregelen genomen moeten worden waardoor de continuïteit in het geding zou komen, zo blijkt uit de gesprekken die zijn gevoerd met gemeente en politie. ‘Aangezien onze provinciehoofdstad geen grotere buitenlocatie dan het Vrijthof kent, is de keuze op het MECC gevallen’, meldt de organisator.

Meer bezoekers

Het MECC kan volgens de Sjeng Kraft Kompenei substantieel meer bezoekers ontvangen en heeft de beschikking over vele faciliteiten die passen bij een ambitieus evenement als de 11devande11de. De hallen bieden bovendien allerlei nieuwe kansen, stelt de organisator. Zo kan er een groter podium gebouwd worden en is deze opening van het carnavalsseizoen niet meer afhankelijk van wisselende weersinvloeden. Ook op technisch gebied zijn er veel meer mogelijkheden.

Bovendien is het evenementencentrum uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het negen uur durende artiestenprogramma blijft gratis toegankelijk en de eventuele opbrengst zal door de Sjeng Kraft Kompenei worden geschonken aan het goede doel.

11e 11e mecc

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht