19e Open Europese Quilt Kampioenschappen

Het jaarlijkse feestje voor de quiltliefhebber, de Open Europese Quilt Kampioenschappen, vindt plaats van donderdag 29 oktober tot en met zondag 1 november 2015 in MECC Maastricht. Dit quilt- en textiel evenement wordt voor de negentiende keer georganiseerd. Maar dit jaar voor de eerste keer in het prachtige Maastricht.


De verhuizing van Brabant naar Limburg is een overgang waarmee een aantal veranderingen gemoeid zijn die de bezoeker niet zullen ontgaan. De belangrijkste verandering is de nieuwe locatie. Het centraal gesitueerde MECC Maastricht is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. MECC Maastricht is uitgerust om grote bezoekersaantallen te ontvangen en beschikt over ruime zalen. Hier exposeren textielartiesten uit de hele wereld tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen. De eerste tentoonstelling in Maastricht is omvangrijk en belooft een hele indrukwekkende te worden!

Daarnaast zijn er nog een aantal vernieuwingen die voordelig zijn voor de bezoekers. Zo is de entreeprijs drastisch verlaagd. Een dagkaart voor één persoon kost tien euro en in de online voorverkoop slechts €8,50. Op zondag 1 november 2015 kunnen bezoekers hun echtgenoot trakteren op een leuk dagje uit. Alle mannen die met hun partner meekomen krijgen dan gratis toegang! Dit jaar zijn er eveneens verruimde openingstijden. Van donderdag tot en met zaterdag kunt u dagelijks tussen 10 en 18 uur genieten van al het moois dat de tentoonstelling u te bieden heeft. Op zondag bent u welkom van 10 tot 16 uur.De workshops worden tijdens deze editie in een nieuw jasje gestoken. Er worden één uur durende workshops verzorgd door nationale en internationale textielartiesten. Leer een nieuwe techniek zoals zentangle, paper-piecing en punch, of start met een klein project zoals het maken van een log cabin broche, boekomslag of naaldenetui. Kaartjes zijn te koop aan de kassa voor €15,- en in de online voorverkoop voor €12,50 per stuk.

Natuurlijk blijft er ook veel bij het oude, zoals de ongedwongen en gemoedelijke sfeer van het evenement. Daarnaast zullen er wederom tientallen winkels uit binnen- en buitenland vertegenwoordigd zijn op de beurs. Bezoekers vinden hier alle materialen voor nieuwe en bestaande projecten zoals stoffen, garens, patronen, knopen, kantjes en bandjes of misschien zelfs een hagelnieuwe naaimachine van Bernina of Janome! Wij kijken uit naar de eerste Limburgse editie van de Open Europese Quilt Kampioenschappen 2015 en nodigen u hierbij van harte uit!Bezoek de website www.textile-festivals.com voor meer informatie over toegangskaarten, openingstijden en beschikbare workshops.

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht