40ste editie Mega Vlooienmarkt MECC Maastricht

In the spotlight: directeur Chris Driesen
Een maand na de exclusieve kunstbeurs TEFAF vindt op 17 april in MECC Maastricht de 40ste editie van de Mega Vlooienmarkt plaats. Wij spraken oprichter en directeur Chris Driessen over het concept, de uitdagingen en zijn trots. 

Vlooienmarkt, rommelmarkt, snuffelmarkt, neuzelbeurs, dubbeltjesmarkt... Bezoekers van dit eeuwenoude concept zijn op koopjesjacht en vinden het heerlijk om te neuzen tussen de ‘rommel’ van anderen, op zoek naar bruikbare spullen voor een mooi prijsje. Zo zijn er vaak veel studenten te vinden en mensen met een kleine beurs, op zoek naar meubels, kleding en huisraad. Maar ook de beter bedeelden komen in groten getale, vaak op zoek naar uitbreiding van hun verzamelaarscollectie. Want stel nou toch dat jij die vergeten Rembrandt op de kop weet te tikken...


Chris, wat is het aanbod op de Mega Vlooienmarkt? Zijn het met name oude koffiezetapparaten, meubels en kleding of is er ook ruimte voor nieuwe spullen?
Op onze vlooienmarkt tref je van alles aan; van kleding tot speelgoed, van brocante tot antiek. Werkelijk te veel om op te noemen. En iedere keer, al bijna 40 edities lang, is de markt weer gevuld. Deelnemers zijn met name particulieren met tweedehands spullen. Ons beleid is dat het aanbod van nieuwe goederen niet meer dan 5% van het totale aanbod bedraagt. Bedrijven worden om die reden dan ook zoveel mogelijk geweerd

Heb je last van online verkoopkanalen zoals marktplaats?
Onze branche heeft net als andere branches last van online verkoop. We merken wel dat het wat stabiliseert, met name omdat veel mensen de gezelligheid niet willen missen en de spullen die ze zoeken willen zien en ervaren. Is het niet kapot? Ziet het er nog goed uit? Rammelt het niet? En dan natuurlijk de euforie als je toevallig nog iets moois vindt voor een zacht prijsje. Dát is de sport.

Wat maakt jou het meest trots op de Vlooienmarkt?
We zijn 7 jaar geleden begonnen in MECC Maastricht. In eerste instantie was het een grote gok voor ons of we deze grote hal wel gevuld kregen. En dat is ons goed gelukt! De mooiste editie was overigens toen we op zondag een gedeelte van een tweede hal nodig hadden om alle standhouders te kunnen onderbrengen.

Tot slot: waarom moet iedereen zeker een bezoek brengen?
De bedrijvigheid en gezelligheid. Met zo’n 300 standhouders en 3.000 bezoekers is het een drukke bedoening. Wij doen met de juiste achtergrondmuziek en catering steeds ons uiterste best de markten zo gezellig mogelijk te maken. En een laatste tip: vergeet niet te onderhandelen over de prijs, want juist dat maakt het zo leuk!

Zondag 17 april, 09:30 uur - 16:30.
Entree: 3,50 euro
Vlooienmarkt 2

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht