Examens Universiteit Maastricht ook komende vijf studiejaren in MECC Maastricht

Maastricht, 10 november 2021 – Ook de komende vijf studiejaren verwelkomt MECC Maastricht jaarlijks duizenden studenten van Universiteit Maastricht voor het afleggen van hun examens. Gisteren ondertekenden de heren Nick Bos, Vice-President Universiteit Maastricht en Rob van de Wiel, Managing Director MECC Maastricht de verlengde samenwerking voor de jaren 2021/2022 t/m 2025/2026. Het podium van het auditorium dat onderdeel is van het vernieuwde congrescentrum diende als toneel voor deze ondertekening. MECC Maastricht heeft een intensieve samenwerking met Universiteit Maastricht sinds studiejaar 2010/2011. Dit betekent dat deze contractondertekening de derde contractverlenging is voor wederom vijf jaar.

Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland met zo’n 22.000 studenten en ruim 4.500 medewerkers. Naast de internationale focus, koestert de universiteit samenwerkingsverbanden met regionale bedrijven, instituten en diverse universiteiten en overheidsinstanties gelegen in onze buurlanden België en Duitsland. Daarnaast wordt UM beoordeeld als een van de beste jonge universiteiten ter wereld. Het staat bekend om haar innovatieve onderwijsmodel ‘problem-based learning’ en een multidisciplinaire aanpak.   

Nick Bos, Vice-President Universiteit Maastricht: “Het recentelijk verbouwde MECC Maastricht is een prima locatie voor onze studenten om in een rustige omgeving hun examens af te leggen. Het congrescentrum voldoet in zijn nieuwe staat aan onze wensen. Daarnaast ligt MECC Maastricht gunstig t.o.v. onze faculteiten in Randwyck en is ook  het stadcentrum nabij. Voor studenten die elders wonen is de nabijheid van NS station Randwyck belangrijk.   Naast het feit dat wij de ruimtes hard nodig hebben om examens te faciliteren, draagt de centrale liggen van MECC Maastricht bij aan onze keuze om de komende vijf jaar wederom onze examens bij MECC Maastricht plaats te laten vinden.”

Rob van de Wiel, Managing Director MECC Maastricht: “Vandaag is een bijzondere dag voor MECC Maastricht. Universiteit Maastricht is namelijk al tien jaar trouwe klant van MECC Maastricht. Jaarlijks mogen wij duizenden studenten ontvangen die hier bij MECC Maastricht hun examens afleggen. Het voelt voor mij erg bijzonder om een grensverleggende universiteit met zulk internationaal aanzien, ook de komende vijf jaar te faciliteren tijdens hun examenperiodes. Op deze wijze kunnen wij als MECC Maastricht een steentje bijdragen aan de kennisontwikkeling binnen de regio.”

UM MECC 09112021

Foto vlnr: Nick Bos - Vice-President Universiteit Maastricht en Rob van de Wiel - Managing Director MECC Maastricht

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht