Expo over toekomst 3D Medical Printing in MECC Maastricht

MECC Maastricht ontvangt internationaal gezelschap onderzoekers, chirurgen en tandtechnici


Op 26 en 27 januari 2016 vindt in MECC Maastricht de 3D Medical Expo plaats, een congres over de toekomst van 3D printing in de medische en dentale branche. In deelconferenties wordt ingegaan op specifieke toepassingen van het printen van medische implantaten, medicijnen, dental en biomedisch materiaal.


De toekomst
3D printing stelt chirurgen, tandtechnici, onderzoekers en fabrikanten van medische hulpmiddelen in staat efficiënter en nauwkeuriger te werken. Patiënten kunnen hierdoor steeds beter geholpen worden. 3D Medical Expo laat zien hoe de toekomst eruitziet met de laatste ontwikkelingen in het totale werkveld; van scanning/imaging tot software en 3D printing en van patiënt-specifieke implantaten tot chirurgische instrumenten en (bio) materialen.

Vier deelconferenties
In vier deelconferenties komen onderwerpen voor specifieke doelgroepen aan bod:


•    De 3D BioPrinting Conference is met name gericht op innovators uit de medische wereld, van tissue engineers tot biomedical researchers en van hardware fabrikanten tot ontwikkelaars van (bio)materiaal.
•    Tijdens de 3D Dental Printing Conference komen tandheelkundige tools voor het maken van afdrukken en modellen aan bod. Het belang van maatwerk van tandheelkundige producten wordt besproken en de nieuwste scanners en software toepassingen worden gedemonstreerd.
•    De 3D MedTech Printing Conference gaat in op de ontwikkelingen in 3D geprinte medische implantaten, chirurgische instrumenten, gehoorapparaten en inlegzooltjes. Deelnemers aan het congres worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in R&D en gaan in gesprek over de veranderende rol van arts / chirurg naar bio-ingenieur.
•    Deelnemers aan de 3D Medicine Printing Conference worden meegenomen in de wereld van R&D in 3D Geneeskunde, waaronder het printen van medicijnen, het printen van medicijnen in de eigen praktijk (DIY) en van nieuwe materialen (API).

3D Printing Materials conferentie
Gelijktijdig met de Expo 3D Medical Printing vindt de 3e editie van de 3D Printing Materials conferentie plaats. Ontwikkelaars en innovators, leveranciers en designers presenteren hier nieuwe materialen, stoffen, technieken en inzichten.

Over Jakajima
3D Medical Expo is een samenwerkingsververband tussen congresorganisator Jakajima en MECC Maastricht. Jakajima is een verbinder in de internationale high tech industry en houdt zich verder  bezig met innovaties op het gebied van The Internet of Things, Drones en Health Tech. Het bureau organiseerde al twee maal eerder een editie van de 3D Bioprinting Conference.

Meer informatie: www.3dmedicalexpo.com en www.jakajima.eu.

 

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht