First International Symposium on Cultured Meat

Van 18 tot en met 20 oktober 2015 vindt The First International Symposium on Cultured Meat plaats. Maastricht University organiseert dit symposium in MECC Maastricht, samen met de Brightlands Maastricht Health Campus en New Harvest (een organisatie die zich bezighoudt met technologieën om duurzaam en betaalbaar voedsel te bevorderen). Drie dagen lang gaan onderzoekers en wetenschappers met elkaar in discussie over de ontwikkeling van kweekvlees en andere eiwitalternatieven die een oplossing bieden voor mondiale voedselproblematiek. Het symposium is een initiatief van prof. dr. Mark Post die twee jaar geleden de eerste kweekvleesburger presenteerde.

Om de ontwikkeling van kweekvlees te versnellen, is het belangrijk om ideeën hierover te delen en op zoek te gaan naar samenwerkingsmogelijkheden. The First International Symposium on Cultured Meat brengt daarvoor onderzoekers en wetenschappers uit de hele wereld bij elkaar. Er zal met elkaar worden gediscussieerd over uiteenlopende onderwerpen: van nieuwe celbiologische methoden tot consumentenacceptatie. De thema’s ‘tissue engineering for food’ en in het bijzonder ‘cultured meat’ staan hierbij centraal.

Kennis delen op alle niveaus
Van zondagmiddag 18 oktober tot dinsdagavond 20 oktober wordt er een uitgebreid programma aangeboden. Zes gerenommeerde keynote-sprekers uit alle windstreken (waaronder prof. dr. Mark Post) delen tijdens deze dagen hun kennis. Daarnaast mogen wetenschappers van alle niveaus mondelinge presentaties, posters of vragen indienen over de diverse onderwerpen. Het belooft een inspirerende, en vooral kritische discussie te worden.

Wereldwijde samenwerking
Kunnen we in 2050 de wereldbevolking van 9,5 miljard mensen voorzien van de hoogwaardige eiwitten die ze nodig heeft, met een minimale belasting voor het milieu? Wereldwijd bestaat groeiende belangstelling voor andere bronnen van eiwitten dan de traditionele dierlijke producten als zuivel, vlees en ei. Dit symposium is de eerste in een wellicht lange reeks van congressen over kweekvlees en andere eiwitalternatieven die een oplossing bieden voor de mondiale voedselproblematiek.

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht