GGD Zuid Limburg opent woensdag 17 februari vaccinatielocatie in Noordhal MECC Maastricht

Maastricht, 17 februari 2021 - Vanaf vandaag is de vaccinatielocatie in Maastricht, eerder gelegen op het parkeerterrein P6 van MECC Maastricht, verhuist naar de Noordhal van MECC Maastricht. De XL-locatie zal daarna alleen voor testen op het coronavirus worden ingezet. De GGD Zuid Limburg creëert met deze verhuizing meer testen vaccinatiecapaciteit. De nieuwe vaccinatielocatie in de Noordhal van MECC Maastricht is vanaf vandaag (17 februari) geopend voor bezoekers.

Keuze voor verhuizing
Toen de GGD eind 2020 de opdracht kreeg versneld aan de slag te gaan met vaccineren, koos GGD Zuid Limburg ervoor de XL-testlocatie op het MECC-terrein in Maastricht uit te breiden tot test- én vaccinatielocatie. Inmiddels maakt de GGD zich op voor een grootschalige vaccinatie in het voorjaar en is er meer capaciteit vereist. Daarnaast blijft ook testen een belangrijk onderdeel in de strijd tegen het coronavirus en moet ook daar aan een grote vraag worden voldaan. Deze capaciteitsvraagstukken hebben ertoe geleid het vaccinatiedeel van de XL-locatie te verhuizen naar een grotere ruimte met meer mogelijkheden: de Noordhal van MECC Maastricht. Waar de XL-locatie zeven vaccinatielijnen telde, zijn er in de Noordhal twaalf vaccinatielijnen gerealiseerd. In totaal zijn deze goed voor een maximale capaciteit van 2.000 vaccinaties per dag.

Rob van de Wiel, algemeen directeur MECC Maastricht: “We zijn er trots op dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de aanpak van corona door het faciliteren van het vaccineren. Dat maakt de mogelijkheid voor het bijwonen van congressen, beurzen en evenementen aanzienlijk groter en daar verlangen we uiteraard met smacht naar!”

Vaccinatielocatie Noordhal MECC Maastricht (P4)
De nieuwe vaccinatielocatie is toegankelijk voor automobilisten, fietsers en voetgangers en is 7 dagen per week geopend. De Noordhal is bereikbaar via de hoofdingang van MECC Maastricht. Bezoekers parkeren gratis op parkeerterrein P4 en lopen daarna aan de hand van de borden naar de hoofdingang. Bij gebruik van navigatie naar P4 wordt geadviseerd de ‘Gaetano Martinolaan’ aan te houden. Eenmaal aangekomen bij de hoofdingang springen de oranje GGD-banners in het oog en wordt de route naar de Noordhal eenvoudig kenbaar gemaakt.

XL-testlocatie parkeerterrein P6 MECC Maastricht
De XL-locatie gelegen op het parkeerterrein P6 van MECC Maastricht (aan de Paul Henri Spraaklaan) blijft bestaan als testlocatie. Deze locatie is twee straten verwijderd van de nieuwe vaccinatielocatie in de Noordhal van MECC Maastricht. GGD Zuid Limburg zet extra bewegwijzering in om te voorkomen dat bezoekers zich vergissen in de twee locaties. Ook worden verkeersregelaars ingezet voor een goede doorstroom van het verkeer.

Eerste Vaccinatie GGDZL op vrijdag 15 januari 2021 in de XL-testlocatie in Maastricht

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht