NK Boksen in MECC Maastricht

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 organiseert SCM Boxing Maastricht de finales van het Nederlands Kampioenschap boksen in MECC Maastricht. Het toernooi verwacht honderden boksfans en verschillende bokscoryfeeën. Nog nooit eerder heeft het NK Boksen plaatsgevonden in de Provincie Limburg of zelfs in Zuid-Nederland.Normaal gesproken vinden deze kampioenschappen alleen plaats in de Randstad, maar vanwege het 25-jarig jubileum van SCM-Boxing Maastricht wordt het toernooi nu in MECC Maastricht georganiseerd.

De beste boksers van Nederland, inclusief Olympiagangers, komen dat weekend in juni in actie en strijden om de NK titel. Indien de Nederlandse internationale toppers geen tegenstander in Nederland vinden, zal door de Boksbond tegenstanders uit het buitenland worden aangetrokken. Aangezien de sporthallen in Maastricht slechts aan enkele honderden toeschouwers plaats bieden en niet voldoen aan de eisen van dit tweedaags evenement, is er door de organisatie gekozen voor het Auditorium in MECC Maastricht. Een mooie locatie voor dit nationale evenement waar Maastricht en SCM-Boxing een visitekaartje mee af kan geven. De afgelopen jaren werden de Nederlandse Kampioenschappen in Rotterdam georganiseerd.

De ‘Olympische bokssport’ heeft zich de afgelopen jaren bijzonder positief ontwikkeld. Zo hebben zich voor het eerst in 24 jaar drie Nederlandse boksers geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Het meest succesvol van deze drie was Nouchka Fontij, die bij de dames in de categorie tot 75 kg de zilveren medaille won. AIBA toernooi De Nederlandse Kampioenschappen zijn een International Boxing Association (Aiba) toernooi, waardoor er speciale voorwaarden worden verbonden aan de kampioenschappen. Zo dienen er minimaal 9 scheidsrechters aanwezig te zijn en moet er voldaan worden aan de eisen van dopingcontrole.

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht