Paneldiscussie en persconferentie over e-mobiliteit en EV-laadinfrastructuur op vrijdag 7 februari 2020

Limburgse overheid en commerciële partijen slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor CO2 uitstoot

De Provincie Limburg neemt het streven naar volledig klimaatneutraal in 2030 serieus. Het terugdringen van de CO2 uitstoot is een belangrijke zaak en daarom ondersteunt de Provincie Limburg projecten en ideeën die de interactie en uitwisseling van informatie op internationaal niveau stimuleren. Op vrijdag 7 februari 2020 worden experts bij elkaar gebracht voor een paneldiscussie over beleid inzake e-mobiliteit en EV laadinfrastructuur gekoppeld aan een persconferentie over de lancering van de EV Charging Infrastructure & Technology Expo. Deze enige internationale expo op dit gebied komt dit jaar voor het eerst naar Nederland en vindt plaats van 30 september tot en met 2 oktober 2020 in MECC Maastricht.

Nederland is wereldwijd één van de koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit. Naast een aantrekkelijk subsidieklimaat voor elektrische auto’s is één van de succesfactoren de voortvarende ontwikkeling van publiek toegankelijke laadinfrastructuur. In het Nederlandse Energieakkoord is de ambitie uitgesproken dat het elektrische wagenpark in 2020 moet zijn gegroeid naar 200.000 elektrische auto’s. Een voorwaarde hierbij is een goed functionerende laadinfrastructuur. De vraag is hoe de huidige infrastructuur het beste kan worden uitgebreid en het voor bedrijven aantrekkelijk te maken in de markt van laadinfrastructuur te stappen.

Paneldiscussie en persconferentie – 7 februari 2020

E-mobiliteit experts komen op vrijdag 7 februari 2020 tijdens een paneldiscussie samen om hun mening te delen over stappen naar duurzame groei van elektrische voertuigen en beleid dat de toekomst van succesvolle uitrol van EV-laadinfrastructuur op één lijn brengt.

Tijdens de aansluitende persconferentie wordt ook de EV Charging Infrastructure & Technology Expo gelanceerd. Keynote spreker en voorzitter van zowel de paneldiscussie als de persconferentie is e-mobility influencer en LinkedIn Top Voice voor EV, Roger Atkins. Daarnaast maken organisaties zoals Public - Private platform Holland E - Mobility, Dutch Organisation for Electric Transport (DOET), European Federation for Transport and Environment, ElaadNL, APPM, Vereniging Elektrische Rijders, Energy Conversion & Storage group, TU Delft, Heliox, APPM en Enel groep maken deel uit van de paneldiscussie

Programma

08.00 – 08.30 uur - Ontvangst met koffie & thee
08.30 – 08.50 uur - Welkomstwoord en keynote sessie 1: Global Perspective door Roger Atkins (Founder Electric Vehicle Outlook)
08.50 – 09.10 uur - Keynote sessie 2: Provincial Initiatives towards sustainable mobility door Carla Brugman en Jan Jaap Val Halem
09.10 – 12.30 uur - Paneldiscussie 1: Steps towards sustainable growth – Government Policies, Rules & Regulations Paneldiscussie 2: What works, what doesn’t and what can be improved to escalate the adoption of EVs
11.35 – 12.30 uur - Persconferentie en lancering van EV Charging Infrastructure and Technology Expo met aansluitend lunch

Meer informatie en een gedetailleerd programma

EV Charging Infrasture & Technology Expo – 30 september t/m 2 oktober
De EV Charging Expo, van 30 september tot en met 2 oktober in MECC Maastricht, is een uitgelezen kans om in het kader van het klimaatakkoord en de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) de provincie Limburg voor internationale bezoekers en experts op het vlak van laadinfastructuur onder de aandacht te brengen. De organiserende partij, MarketandMarkets, heeft als doel om Nederland als voorbeeldland in Europa te presenteren op het gebied van EV Charging en  de overheid te ondersteunen bij het behalen van de CO2 doelstellingen. De expo biedt een breed scala aan oplossingen die ondernemers helpt om de volgende stap te zetten naar een groeiend en duurzaam bedrijf. Om een succesvol evenement te realiseren is deelname vanuit belangrijke beslissers (gemeentes en provincies) van groot belang. Niet voor niets heeft de Provincie Limburg zich gecommitteerd als officieel partner voor dit evenement. Zij spelen een belangrijke rol spelen in het uitnodigen van bestuurders, politici en ambtenaren om kennis te nemen van de nieuwste innovatieve technieken en marktverkenningen.

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht