Prof. dr. Rudy Nuijts beste ambassadeur Maastricht Congresstad

Prof. dr. Rudy Nuijts heeft afgelopen zaterdag (19 maart) de Brightlands Convention Award 2015 in ontvangst genomen van burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Hij mag zich de beste ambassadeur van Maastricht Congresstad noemen.

De Brightlands Convention Award is bestemd voor degene die het afgelopen jaar de meest waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de regio Maastricht als congresbestemming. Elk symposium, elk congres, elke medische bijeenkomst zet Maastricht steviger op de internationale congreskaart. Elk congres brengt een stroom aan bezoekers met zich mee: hotels, restaurants, vervoersbedrijven en andere toeleveranciers plukken daar de vruchten van. Brightlands sponsort de award en onderstreept daarmee het belang van congressen voor de organisaties en ondernemers op de Campussen.

Vier genomineerden, één winnaar
Tijdens de jaarlijkse TEFAF bijeenkomst van de congresambassadeursclub Amici ad Mosam1) op 19 maart jl. werden de vier genomineerden –zie hieronder- in het zonnetje gezet. Door hun baanbrekend werk om wetenschappelijke congressen en symposia voor de stad te behouden of naar Maastricht te halen, hebben zij zich immers een waarlijk en waardig ambassadeur getoond van congresstad Maastricht.


De winnaar van de Brightlands Convention Award 2015 is:
Prof. dr. Rudy Nuijts - ESCRS Winter Meeting 2017

De ESCRS Wintermeeting 2017 is een meerdaags congres dat zo’n 1500 internationale oogchirurgen naar Maastricht zal trekken. Op de conferentie passeren de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van staar- en refractiechirurgie de revue.

Uit het juryrapport2): ’Bijna 2,5 jaar lobbywerk binnen de ESCRS Board, heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat Maastricht - na steden als Athene, Rome, Istanbul, Barcelona en Praag - in februari 2017 de prestigieuze 21st ESCRS Winter Meeting (European Society of Cataract and Refractive Surgeons) mag verwelkomen! Deze grote, high end meeting, staat zeer hoog aangeschreven in de professionele society van Europa. Bovendien organiseert de ESCRS verschillende andere congressen waar we, bij een succesvolle winter meeting, ook kans op kunnen maken. Tot slot zien wij in prof. dr. Nuijts een waarlijk ambassadeur van Brightlands, gezien zijn werkplek in Maastricht UMC+/Maastricht Health Campus en de samenwerking op het gebied van materials, gerelateerd aan oogheelkunde, die hij heeft met de Chemelot Campus.’

De complimenten van de jury gingen vergezeld met een schijf van brons met de typische B van Brightlands, waaraan bevestigd een mooi geproportioneerde torso, verwijzend naar een gezonde en dynamische manier van leven, gemaakt door kunstenaar Wil van der Laan

De overige genomineerden:

  1. Prof. dr. Mark Post - 1st International Symposium on Cultured Meat 2015
  2. Prof. dr. Chris Reutelingsperger - 8ste Internationale Conferentie over Annexins 2015
  3. Prof. dr. Luc Zimmermann - ESPR/jENS 2019 (ESPR is de European Society for Pediatric Research en jENS is de Joint European Neonatal societies Meeting)

 


1. Amici ad Mosam is door MECC Maastricht en Maastricht Convention Bureau opgericht in 2011 met als doel een netwerk en platform te creëren tussen regionale academici, MECC Maastricht en Maastricht Convention Bureau. Laatstgenoemden houden zich al jaren bezig met het leggen van contacten met academici uit Maastricht & regio, om te proberen, samen met hen, congressen en wetenschappelijke bijeenkomsten naar Maastricht te halen en te initiëren.

2. Het bestuur van het Maastricht Convention Bureau selecteerde uit de genomineerden de winnaar. Het bestuur bestaat uit: Frans Willem Cox, directeur Hotel Van der Valk Maastricht, Lars Flinkerbusch, directeur VVV Maastricht Marketing, Susanne Pauwels, managing director van Pauwels Congress Organisers en Rob van de Wiel, directeur MECC Maastricht. Bestuursvoorzitter is Jan Kees Dunning, CEO Brightlands Maastricht Health Campus.

De award wordt gesponsord door Brightlands. Brightlands brengt wetenschappers, onderzoekers en ondernemers bijeen om meerwaarde te creëren voor wetenschappelijk onderzoek en medische technologie. Congressen zijn van essentieel belang om deze verbindingen tot stand te brengen.

 

Door: Maastricht Convention Bureau

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht