TEFAF blijft nog zeker tien jaar in Maastricht

De European Fine Art Foundation (TEFAF), de Provincie Limburg, de stad Maastricht en MECC Maastricht tekenen voor een tienjarige samenwerking. De belangrijkste punten van de overeenkomst zijn een ingrijpende renovatie en uitbreiding van het congrescentrum MECC Maastricht, voldoende beschikbare hotelkamers en het vergroten van de bereikbaarheid van Maastricht internationaal door het verbeteren van de verbindingen met een grote internationale luchthaven. Tot slot krijgt TEFAF vanaf 2019 een permanente locatie aan het Vrijthof.

De Provincie Limburg en de stad Maastricht hebben TEFAF benaderd om de relatie met de beurs, die ze al meer dan 30 jaar onderdak bieden, te versterken. De partijen benadrukken het belang van TEFAF voor Maastricht en Limburg. Ze committeren zich aan de beschikbaarheid van het aanbod van vier- en vijfsterrenhotelkamers. De Provincie Limburg zet zich in voor een verbeterde bereikbaarheid van Maastricht Aachen Airport door te investeren in een directe verbinding met een grote, internationale luchthaven. Zo wordt Maastricht een nog toegankelijkere en aantrekkelijkere bestemming voor de kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland die de beurs trekt.
“Uit onze gesprekken met de stad en de provincie bleek de grote waardering en steun voor TEFAF. We hebben de gezamenlijke ambitie om een omgeving te creëren waarin de beurs verder kan groeien en ontwikkelen. Onze Raad van Toezicht is verheugd over de toewijding die de stad en provincie hebben getoond, temeer omdat een grote meerderheid van de TEFAF-deelnemers uitgesproken heeft in Maastricht te willen blijven,” aldus Patrick van Maris. "Onze band met Maastricht is sterk en ik ben verheugd dat we deze band dankzij de samenwerking verder zullen versterken."

De samenwerking wordt verder onderstreept met de benoeming van Guido Derks, secretaris/algemeen directeur van de Provincie Limburg, in het Bestuur van TEFAF.
Twan Beurskens, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur voor de Provincie Limburg: “Dit is niet alleen goed nieuws voor kunsthandelaren en kunstliefhebbers, maar ook voor de stad Maastricht en regionale economie. De economische impuls van de enorme hoeveelheid binnen- en buitenlandse bezoekers van TEFAF is zeer groot. De Provincie Limburg zal vanuit dit provinciale belang bijdragen aan de gevraagde kwaliteitsimpuls.”
“Maastricht zal zich dankzij deze ambitieuze plannen nog duidelijker op de kaart kunnen zetten als centrum voor de internationale kunst en kunsthandel”, zegt John Aarts, de Wethouder van Financiën. “Daarbij zorgt TEFAF jaarlijks voor een enorme economische impuls bij onder andere hotels, restaurants, musea, theaters, winkels en taxi’s. We hebben het dan elk jaar over een bedrag van 20 miljoen euro, nog los van de enorme impact op de werkgelegenheid.”
MECC Maastricht staat aan de vooravond van een ingrijpende renovatie en uitbreiding die in 2020 zal worden voltooid en 30 miljoen euro kost. Managing Director van MECC Maastricht, Rob van de Wiel: “De samenwerking met TEFAF gaat verder dan de jaarlijkse beurs. We delen de ambitie om het merk TEFAF Maastricht verder te laten excelleren en ik weet zeker dat ons nieuwe, state-of-the-art gebouw, TEFAF de mogelijkheid biedt om de beurzen te creëren waarvoor het internationaal gewaardeerd en geroemd wordt.”

De gemeente Maastricht stelt De Hoofdwacht, een 18e-eeuws gebouw op het Vrijthof, beschikbaar aan TEFAF. Daarmee is de organisatie het hele jaar door in de stad aanwezig. De verschillende functies die het gebouw krijgt worden het komende jaar ontwikkeld en zullen bijdragen aan de aanwezigheid van TEFAF in Maastricht.

tefaf1

Foto: TEFAF Voorzitter Nanne Dekking, TEFAF CEO Patrick van Maris, Commissaris van de Koning voor Limburg Theo Bovens, Burgemeester van Maastricht Annemarie Penn- te Strake, MECC Maastricht Directeur Rob van de Wiel en Algemeen Directeur van de Provincie Limburg, Guido Derks.

Noot voor de redactie
Nationale pers: Jan Peter Verhagen, PR Coördinator TEFAF, jp.verhagen@tefaf.com, +31 (0)6 42 56 72 25.
Regionale pers: Cècely Loontjens, Senior bestuursadviseur communicatie, ace.loontjens@prvlimburg.nl, +31 (0)43 389 73 34 | +31 (0)6 52 08 62 93    

TEFAF Maastricht
TEFAF is een non-profit organisatie en wordt door zowel particuliere als institutionele verzamelaars gezien als expert en inspiratiebron voor de wereldwijde kunstmarkt. TEFAF organiseert drie Beursen: TEFAF Maastricht, TEFAF New York Fall en TEFAF New York Spring.
De 31ste editie van TEFAF Maastricht vindt plaats in het MECC Maastricht tussen 10 en 18 maart 2018.
De Provincie Limburg en de stad Maastricht
Midden in de driehoek Amsterdam, Brussel, Keulen (Tristate Europe City en de derde stedelijke economie ter wereld) ligt Maastricht. De stad is de hoofdstad van de provincie Limburg: een internationale, gastvrije regio zonder grenzen met een ideale work-life balance. Carrièrekansen en toptechnologische ontwikkelingen worden in deze regio vanzelfsprekend gecombineerd met leefkwaliteit en savoir vivre. In het adembenemende Limburgse landschap, te midden van een Euregio van 4 miljoen mensen die in 3 landen wonen en 4 talen spreken, is Maastricht al tweeduizend jaar een stad waar de grote Germaanse en Latijnse culturen elkaar ontmoeten. Het resultaat is een stad van ontmoetingen, van levensgenieters, een stad in een regio die barst van creativiteit en van makers. Een sociale en saamhorige samenleving die in deze intieme metropool een veilige, compacte, overzichtelijke stad hebben gebouwd, een internationale universiteitsstad met een Europese allure.

MECC Maastricht
MECC Maastricht is al 30 jaar dé congres- en evenementenlocatie van Maastricht & regio. Gedurende het jaar vinden hier de meest uiteenlopende congressen, beurzen en evenementen plaats. Naast 30.000 m² aan evenementenhallen, beschikt MECC Maastricht over een multifunctioneel congrescentrum met 2 auditoria (samen 1.650 zitplaatsen), 26 vergaderzalen geschikt voor meetings tot 8.000 personen en een Expo Foyer van 2.500 m². Het verhaal van MECC Maastricht gaat echter vooral over een team van mensen dat handelt vanuit de overtuiging meer te geven dan verwacht. MECC Maastricht gaat letterlijk en figuurlijk ‘beyond boundaries’ voor het succes van de klant en de ervaring van de bezoeker en zoekt altijd de grenzen op, om verwachtingen te overtreffen. Dit in combinatie met de Europese, centrale ligging van MECC Maastricht, met België en Duitsland op steenworp afstand, biedt unieke, grensoverschrijdende mogelijkheden.

Let op, de data voor tefaf maastricht 2018 zijn:
• Donderdag 8 maart, 10:00-19:00 uur, Early Access Day (op uitnodiging);
• Vrijdag 9 maart, 11:00-19:00 uur, Preview Day (op uitnodiging);
• Zaterdag 10 maart t/m zaterdag 17 maart, 11:00-19:00 uur, Algemene toegang;
• Zondag 18 maart, 11:00-18:00 uur, Algemene toegang;
• Toegangstickets voor TEFAF Maastricht kosten €45 en zijn verkrijgbaar via www.tefaf.com of aan de deur.

tefaf3

 

 

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht