Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht lanceren nieuwe theaterzaal met 1250 stoelen

Nieuwe theaterzaal biedt podium in coronatijd

Maastricht – Vanaf dit najaar krijgt Maastricht een nieuwe theaterzaal erbij: M-theater. In de Zuidhal van MECC Maastricht wordt een pop-up theater gerealiseerd dat coronaproof is en veilig voor bezoekers en artiesten. Het theater biedt plaats aan 1250 bezoekers. Voor dit unieke project hebben Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht de handen in elkaar geslagen. De initiatiefnemers hopen op deze manier in de culturele sector tegemoet te komen aan de nood aan speelplekken met voldoende bezoekerscapaciteit waarbij de 1,5 meter afstand- en de coronamaatregelen in acht worden genomen. Het nieuwe M-theater zal minimaal 25 extra voorstellingen presenteren, naast de voorstellingen in Theater aan het Vrijthof. Het programma van het M-theater bestaat uit voorstellingen van grote, bekende namen uit de werelden van cabaret en comedy, pop, musical en show. Inmiddels hebben Najib Amhali, Patrick Laureij, Jeroen van der Boom, VanVelzen, Het Metropole Orkest, Jon van Eerd, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal, Tineke Schouten, Dutch Eagles en Pink Project hun deelname bevestigd. De deuren gaan open vanaf 21 oktober tot (vooralsnog) 31 december 2020. De vrije verkoop voor de eerste voorstellingen start op zaterdag 29 augustus om 10.00 uur.

Cultureel ondernemerschap in coronatijd

De coronacrisis heeft een grote impact op de culturele sector. Door de ‘social distancing’ maatregelen is de capaciteit van de theater- en concertzalen flink gereduceerd en is het voor grote producties niet of nauwelijks mogelijk om te produceren en spelen. Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht hebben samen naar mogelijkheden gekeken om artiesten en gezelschappen een podium te bieden in coronatijd met de noodzakelijke bezoekerscapaciteit, én met inachtneming van de geldende 1,5 meter afstand-maatregelen. Uitbreiding van bestaande schouwburgen en concertzalen is bijna niet mogelijk en daarom is gezocht naar mogelijkheden elders.

Voor het M-theater hebben de initiatiefnemers de benodigde ruimte gevonden in de Zuidhal van MECC Maastricht. De nieuwe zaal biedt tevens mogelijkheden voor culturele partners, bedrijven en instellingen in de stad en regio.

M-theater vanaf 21 oktober t/m 31 december in MECC Maastricht

Vanaf oktober wordt de Zuidhal van MECC Maastricht omgebouwd tot theaterzaal: het M-theater. De M verwijst naar Maastricht, MECC Maastricht en het aantal Meters dat nodig is om een theaterzaal in deze bijzondere tijd te realiseren. Het M-theater, is een pop-up theaterzaal, die vooralsnog geopend is tot 31 december 2020. Mochten de 1,5 meter maatregelen langer aanhouden, dan worden door Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht de mogelijkheden onderzocht om de zaal langer open te houden.

Line-up en kaartverkoop

Het nieuwe M-theater gaat Theater aan het Vrijthof minimaal 25 extra voorstellingen bieden, naast de eigen programmering in het theater zelf. In het MECC is voldoende ruimte gevonden om maximaal 1250 bezoekers veilig en coronaproof te herbergen. Inmiddels zijn de eerste namen in het M-theater bekend. Zo mogen de organisatoren Najib Amhali, Patrick Laureij, Jeroen van der Boom, VanVelzen, Het Metropole Orkest, Jon van Eerd, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal, Tineke Schouten, Dutch Eagles en Pink Project alvast verwelkomen. In de loop van de komende weken wordt het programma verder uitgebreid. ‘Het wordt een programma om trots op te zijn. We zijn blij dat we samen met MECC Maastricht op deze manier iets kunnen betekenen voor de stad, regio en culturele sector’, aldus Jean Boelen, directeur van Theater aan het Vrijthof. De vrije verkoop van de eerste voorstellingen zal plaatsvinden op zaterdag 29 augustus vanaf 10.00 uur via de website van Theater aan het Vrijthof.

LR 0O4A1224

V.l.n.r.: Rob van de Wiel (Algemeen directeur MECC Maastricht), Jean Boelen (Algemeen directeur Theater aan het Vrijthof)

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht