Unieke samenwerking met SamenLoop voor Hoop Maastricht

Op 16 en 17 juli zal de vierde editie van de SamenLoop voor Hoop in MECC Maastricht worden georganiseerd. Gedurende 24 uur zal door middel van een wandelestafette de voortdurende strijd tegen kanker centraal staan. Hiervoor schrijven vele teams zich in. Naast vele teams uit Maastricht is er ook veel belangstelling van teams vanuit het Heuvelland en de omliggende gemeenten Eijsden-Margraten, Valkenburg en Meerssen.

Op een SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Altijd komen 3 vaste ceremonies terug:

De Openingsronde met survivors: 
Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn.

De Kaarsenceremonie
: 's Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

De Slotceremonie
: Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Tijdens de eerste teambijeenkomst die afgelopen week in MECC Maastricht werd gehouden was men zeer enthousiast over de locatie.

Arie van der Heijden, voorzitter SamenLoop voor Hoop Maastricht: “De samenwerking met het MECC biedt ons de mogelijkheid om in te spelen op onverwachte weersomstandigheden. Het MECC is centraal gelegen en eenvoudig bereikbaar. We verwachten dan ook een grote toeloop van teams, survivors, familie en belangstellenden.”    

Naast de reguliere SamenLoop zal onder professionele leiding van Clown Pipo Pè ook een KinderSamenLoop worden georganiseerd. Clown Pipo Pé zal samen met vriendjes zorgen voor leuke shows, optredens, schminken, glittertattoo's en ballonfiguren. Ook een quiz, spellencircuit, open podium, jongleer workshops en andere leuke attracties zullen uw kids vermaken.

Rob van de Wiel, directeur MECC Maastricht: ”Wij krijgen veel aanvragen voor sponsoring en maken dan ook weldoordachte keuzes voor de goede doelen die we ondersteunen. We voelen ons zeer betrokken bij de SamenLoop voor Hoop en verlenen van onze zijde alle medewerking aan dit succesvolle evenement”

Ron Hogenboom, bestuurslid SamenLoop voor Hoop belast met logistiek en infrastructuur: ”Fantastisch als je ziet hoe er nu al achter de schermen bij het MECC wordt meegedacht. We krijgen alle medewerking van facilitaire diensten, beveiliging enzovoort. Het wordt echt een mooi feest!”  

Van de opbrengst van de SamenLoop voor Hoop zal een deel worden gedoneerd aan het Toon Hermans Huis Maastricht. De rest van de opbrengst zal in overleg met het KWF worden toegewezen aan regionaal onderzoek tegen kanker.  

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht