Upgrade en uitbreiding MECC Maastricht officieel van start

Met het onthullen van het bouwbord hebben gedeputeerde Joost van den Akker, wethouder John Aarts en MECC Maastricht directeur Rob van de Wiel de officiële aftrap gegeven voor de upgrade en uitbreiding van MECC Maastricht. Hiermee wordt een mijlpaal gemarkeerd in de geschiedenis van MECC Maastricht en de (gebieds)ontwikkeling van de Brightlands Maastricht Health Campus. Mertens Bouwbedrijf uit Weert gaat aan de slag met het project dat MECC Maastricht klaar moet stomen voor de toekomst om zodoende organisatoren van meerdaagse internationale congressen en events vanaf 2021 nog beter van dienst te kunnen zijn. De eerste werkzaamheden zijn op 3 juni van start gegaan. 

Met de upgrade en uitbreiding is een bedrag van 49 miljoen euro gemoeid, bij elkaar gebracht door Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en MECC Maastricht. Voor dat geld worden onder meer het congrescentrum verbouwd en vernieuwd en wordt de Expo Foyer uitgebreid. Het gebouw krijgt daarmee een heel nieuwe aanblik en gaat bovendien plaats bieden aan congressen tot 5000 bezoekers. Nu ligt het maximum op 3000 bezoekers per congres. Ook het omliggende gebied krijgt een stevige opknapbeurt. Eerder werd al het parkeerterrein aangepakt en werd een verbinding tussen Expo Foyer en Zuidhal tot stand gebracht.

De upgrade en uitbreiding zal leiden tot meer internationale congressen en events en een grotere spin-off voor de stad. De jaarlijkse economische waarde zal stijgen van een geschatte € 70 miljoen naar € 80 miljoen per jaar voor de regio. Daarnaast wordt het imago van Maastricht als congresstad vergroot. Ten slotte zorgt deze ontwikkeling voor een impuls voor de gebiedsontwikkeling Brightlands Maastricht Health Campus. 

MECC Maastricht maakt onderdeel uit van de Brightlands Maastricht Health Campus, waar de komende jaren nog meer forse investeringen plaats zullen vinden. Zo is MUMC+ voornemens tegenover MECC Maastricht een nieuw gebouw te realiseren, Mosae Vita. Ook zal de openbare ruimte op de campus een kwaliteitsverbetering krijgen, waarbij meer ruimte wordt geboden aan fietsers en wandelaars, in een parkachtige omgeving.

Foto v.l.n.r.: 
John Aarts, Wethouder Financiën, Vastgoed, Stadsbeheer en Hospitality 
Rob van de Wiel, Algemeen Directeur MECC Maastricht 
Joost van den Akker, Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur Provincie Limburg 

onthulling bouwbord

 

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht