Wereldwijd gerenommeerd Massaspectrometrie congres in 2022 in Maastricht

Maastricht, 1 juni 2021 – Van 27 augustus tot en met 2 september 2022 verwelkomt MECC Maastricht het International Mass Spectrometry Conference (IMSC). Dit congres dat tweejaarlijks plaatsvindt spitst zicht toe op de ontwikkelingen binnen de massaspectrometrie. Na steden als Kyoto, Toronto, Florence, Barcelona en Rio de Janeiro is Maastricht als destinatie gekozen voor de 24ste editie van het congres. Vandaag werd de overeenkomst ondertekend door Prof. Dr. R.M.A. Heeren, internationaal erkende universiteitshoogleraar en directeur M4i, Fac. Health, Medicine and Life Science, tevens kartrekker binnen de local organizing commissie van IMSC en Frank Mimpen, Commercial Director MECC Maastricht. De state-of-the-art MECC Studio diende als toneel voor deze hybride ondertekening, waarbij een gedeelte van de genodigden virtueel aanwezig was.

International Mass Spectrometry Conference is een tweejaarlijks terugkerend congres, met meer dan 1.500 deelnemers, met als thema de courante ontwikkelingen, innovaties en toepassingen binnen de massaspectrometrie. Massaspectrometrie is een moleculaire analysetechniek die breed ingezet wordt om uitdagingen in gezondheidszorg, energie-transitie, nieuwe materialen, voedselveiligheid, forensisch onderzoek, en de halfgeleiderindustrie naar een innovatieve oplossing te brengen Van over de hele wereld nemen academische en industriële onderzoekers deel aan dit toonaangevende evenement in Maastricht.

Prof. Dr. R.M.A. Heeren: “Het recentelijk verbouwde MECC Maastricht is dé perfecte locatie voor de International Mass Spectrometry Conference in 2022. Het congrescentrum voldoet in haar nieuwe staat meer dan ooit aan onze wensen. Daarnaast zijn we erg gecharmeerd van Maastricht als congresdestinatie, de compactheid van de stad en de centrale ligging van MECC t.o.v. het stadcentrum zijn dé perfecte combinatie om te netwerken. Ook de nabijheid van de Brightlands campussen dragen bij aan de Maastrichtse aantrekkingskracht voor wetenschappers”

Frank Mimpen, Commercieel Directeur MECC Maastricht: “Vandaag is een bijzondere dag voor MECC Maastricht. Na een lastige periode voor de congresbranche als gevolg van de covid-19 pandemie kijken wij er enorm naar uit om elkaar weer live te ontmoeten. Wij zijn ontzettend blij met het vooruitzicht om de Internationale Mass Spectrometry Conference met haar 1.500 deelnemers van over de hele wereld in 2022 hier in Maastricht en in ons gloednieuwe congrescentrum te verwelkomen. Meer dan ooit is MECC Maastricht, na de verbouwing en upgrade, klaar voor de toekomst.”

bwf20210520013lr 1024

Foto, aan tafel:  Frank Mimpen - Commercial Director MECC Maastricht, Prof. Dr. Ron Heeren - Professor UM’s Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, and director of M4i, Maartje Nollen - Business Development Manager MECC Maastricht, Niels Klinkhamer - Managing Director Klinkhamer Group, Conferences & Events. Online: Isabelle Kohler - Assistant Professor VU Amsterdam, Maarten Altelaar – Professor Pharmaceutical Proteomics Utrecht University, Manfred Wuhrer –  Professor Proteomics and Glycomics Leiden University Medical Center, Albert Heck – Professor of Chemistry and Pharmaceutical Sciences Utrecht University.

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht