Van live naar virtueel congresseren

De vraag naar virtuele congressen heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld binnen de evenementen branche. De covid-19 pandemie heeft echter een enorme boost gegeven aan deze behoefte. Virtuele ofwel hybride congressen waren niet meer enkel belangrijk vanuit het oogpunt duurzaamheid, maar waren plots ook uiterst belangrijk om onze sector draaiende te houden. Mensen hebben immers altijd al een sterke behoefte om elkaar ontmoeten. Dit is in tijden van de covid-19 pandemie niet anders gebleken, waardoor de vraag naar virtuele en hybride congressen alleen maar groter geworden is.

Een perfect voorbeeld van virtueel congresseren bij MECC Maastricht

Een perfect voorbeeld van een virtueel congres dat recentelijk bij MECC Maastricht plaatsvond op 7 en 8 Maart 2021 is de 24e editie van de European Vascular Course (EVC-ECC). EVC-ECC is hét toonaangevende internationale congres op vasculair gebied en werd dit jaar bijgewoond door maar liefst 2.000 deelnemers. De 24e editie van het EVC-ECC congres vond voor de 12e keer op rij plaats in MECC Maastricht. Door de pandemie is EVC-ECC dit keer getransformeerd naar een volledig online trainingsevenement met live workshops. De audiovisuele technici slaagden erin om 148 LIVE hands-on workshops te streamen vanuit 8 studio’s in MECC Maastricht, waarbij docenten in contact werden gebracht met afgevaardigden die digitaal aanwezig waren in de studio en afgevaardigden met observatiestoelen. Met behulp van innovatieve technologie, kon EVC-ECC haar deelnemers verbinden in meer dan 13.000 workshopplaatsen.“We zijn overweldigd door positieve feedback van docenten, deelnemers en onze medische bedrijfspartners en we zijn ontzettend blij met het geweldige resultaat van ons digitale trainingsevent. Wij bedanken iedereen oprecht voor hun onschatbare bijdrage aan het succes van EVC-ECC 2021!” zegt Prof. dr. M.J.H.M. Jacobs, hoofd vaatchirurgie en directeur van het hart + vaatcentrum, vaatchirurg.

MECC Maastricht is klaar voor de toekomst

De prangende behoefte naar virtueel contact, in combinatie met het feit dat ‘beyond boundaries’ in het DNA van MECC Maastricht zit, heeft ertoe geleid dat afgelopen jaar volledig in het teken stond van het faciliteren van virtuele congressen op het hoogst mogelijke niveau. MECC Maastricht streeft hierbij niet alleen naar de hoogst haalbare gezondheid- en veiligheidsmaatregelen, maar probeert hierbij ook continu de verwachtingen van haar klanten te overtreffen. In tijden van ‘social distancing’ kan een online of hybride evenement dé oplossing bieden. Een voorbeeld is onze splinternieuwe state-of-the-art MECC Studio, die de oplossing kan bieden voor uw online of hybride event.

MECC Studio
Charles Beckers
  Charles Beckers SR. BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER INT. MEDICAL ASSOCIATIONS +31 (0)6 15 12 50 97charles.beckers@mecc.nl
  BG
  Maartje Nollen
   Maartje NollenBUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ASSOCIATIONS +31 (0)6 20 42 24 81maartje.nollen@mecc.nl
   BG

   Is jouw congres de volgende?

   Hebben wij jouw interesse gewekt en zou jij graag meer willen weten over wat MECC Maastricht jouw te bieden heeft op het gebied van virtuele of hybride congressen? Neem dan contact op met ons ervaren team. Ons team helpt je graag verder. Tevens vind je onderstaand meer informatie over ons COVID-19 protocol en tref je onze corporate MECC brochure.
    

   ufi-logo_wit1.png
   logo_aeo2018.png
   green_key_2018.png
   healthcare-venues-mecc-.png
   +31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht