Partners & Stakeholders

Brightlands Maastricht Health Campus

Een groen hart in de stad, waar onderwijs, kennisinstellingen en bedrijven intensief samenwerken aan baanbrekende oplossingen voor een gezonder leven. Een valorisatie campus die internationaal state of the art is op diverse medische thema’s. Maar ook een aantrekkelijk stadsdeel, waar studenten, onderzoekers en medewerkers zich onderdeel voelen van een community. Waar geborgenheid heerst en de omgeving bijdraagt aan het welbevinden van haar gebruikers, zodat congresgangers, patiënten, bezoekers en omwonenden er graag vertoeven. Dat is het toekomstperspectief voor de Brightlands Maastricht Health Campus, die de komende jaren zijn definitieve vorm krijgt in Randwyck, Maastricht.

Gebiedsontwikkeling
Momenteel zijn op de Brightlands Maastricht Health Campus 126 bedrijven gevestigd. Dagelijks bezoeken circa 12.000 mensen de wijk. Zij komen nu terecht in een omgeving met naar binnen gerichte gebouwen, een onaantrekkelijke buitenruimte en een onduidelijke routing. Dankzij de ingezette gebiedsontwikkeling groeit de Brightlands Maastricht Health Campus uit tot een gebied dat één identiteit uitstraalt en dat – als een Groene Loper 2.0 – is verbonden met het centrum van de stad. Cruciaal voor het slagen van de campus is de interactie en synergie tussen alle onderdelen in het gebied. Daarom werken de gebiedseigenaren Maastricht UMC+Maastricht University en de gemeente Maastricht voor de gebiedsontwikkeling nauw samen met MECC Maastricht, Brightlands Maastricht Health Campus B.V. en de Provincie Limburg.

Brightlands Maastricht Health Campus is één van de vier Brightlands campussen in Limburg. Brightlands combineert wetenschap, bedrijfsleven en onderwijs op het gebied van materialen, gezondheid, voedsel en slimme diensten.

Stad Maastricht

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht