MECC MAASTRICHT BEYOND BOUNDARIES

Het verhaal van MECC Maastricht gaat over een team van mensen. Een team dat handelt vanuit de overtuiging om meer te geven dan verwacht. Het klinkt eenvoudig. Maar dat is het niet. Het is dat attente telefoontje wanneer je klant een belangrijke dag heeft, het flesje wijn dat als geschenk voor je klaar staat als je bij ons op bezoek bent geweest, het pro-actief meedenken over een breed scala van vraagstukken en zelfs de bereidheid om 's nachts je bed uit te komen wanneer men je nodig heeft. Voor ons is niets te gek. Waarom? Voor ons is maar één onderdeel echt belangrijk: het succes van onze klanten. Om dat te bereiken, zijn we bereid verder te gaan dan verwacht. We zoeken de grenzen op van verwachtingen. Het doel is ze te overtreffen. Oftewel, voorbij de grenzen gaan om boven onszelf uit te stijgen. Niet alleen in klanttevredenheid. Ook in de letterlijke vorm. Vanuit MECC Maastricht kunnen onze klanten de grenzen over. Om boven zichzelf uit te stijgen. Als een poort naar Europa met drie landsgrenzen binnen een half uur rijden. Een unieke mix waarin wij geloven. Een mix die met twee woorden te vatten is. Bent u daar naar op zoek? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Missie & Visie

MECC Maastricht heeft als doel de verwachtingen en ervaringen van organisatoren en bezoekers van beurzen, congressen en evenementen te overtreffen en uit te blinken in inzet, toewijding en persoonlijke service.

Maatschappelijke betrokkenheid

Bij MECC Maastricht worden zakelijke beslissingen nooit puur op bedrijfseconomische gronden genomen. Wij hebben Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Dat komt niet alleen tot uiting in onze ‘Golden Green Key’ certificering en onze werkwijze met oog voor duurzaamheid en milieu, maar ook  in de manier waarop wij omgaan met het welzijn van mensen binnen én buiten de organisatie. Wij vinden het onze taak en een vanzelfsprekendheid dat wij in ons handelen niet alleen denken aan onszelf, maar ook aan een ander. Ons beleid is er dan ook op gericht zo goed en vaak als het kan (lokale) goede doelen te steunen en een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van onze omgeving.

Quiet Community Maastricht

MECC Maastricht bestaat in 2018 30 jaar en viert deze verjaardag door zich in te zetten voor een ander. Quiet Community Maastricht is een stichting die armoede onder de aandacht brengt en hierbij nauw samenwerkt met lokale sponsors. Samen bieden zij mensen in armoedesituaties, iets aan wat zij normaal gesproken niet kunnen betalen. Daarnaast geeft Quiet Community Maastricht haar ‘members’ de kans hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Gedurende heel 2018 worden er door MECC Maastricht verschillende initiatieven ontplooid en aangejaagd om Quiet Community Maastricht te ondersteunen.

Milieu

MECC Maastricht is in het bezit van Green Key Label Gold. Dit Green Key Label Gold certificaat bevestigt dat MECC Maastricht in haar bedrijfsvoering optimaal rekening houdt met de leefomgeving en maatschappij. MECC Maastricht onderscheidt zich door bewust om te gaan met energie en milieu, zonder dat dit ten koste gaat van comfort en kwaliteit. Hiermee biedt MECC Maastricht organisatoren en bezoekers de mogelijkheid te kiezen voor een venue waar veiligheid, duurzaamheid en respect voor omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering.

Economie

MECC Maastricht is in 1988 opgericht met als belangrijkste doel economische spin-off te genereren en werkgelegenheid te creëren voor de stad Maastricht en regio. MECC Maastricht slaagt er jaarlijks in zo’n 70 miljoen aan economische spin-off te genereren voor de stad Maastricht en voor extra werkgelegenheid te zorgen, zowel direct als indirect.

MECC Maastricht biedt daarnaast een podium voor het delen van kennis en is een verbindende factor tussen verschillende wetenschappelijke instellingen in stad & regio zoals Maastricht Universiteit Medisch Centrum (MUMC+), Universiteit Maastricht (UM) en Brightlands Maastricht Health Campus. Binnen Brightlands Maastricht Health Campus vormt MECC Maastricht het centrum van een inspirerende en stimulerende campusomgeving voor (inter-)nationale topinstituten met name op het gebied van Life Sciences & Health. MECC Maastricht en het congrescentrum specifiek zijn bovendien niet alleen van grote waarde voor de bedrijvigheid en werkgelegenheid, maar zijn ook van groot belang in de verdere ontwikkeling en positionering van Zuid-Limburg als internationale kennisregio.

Partnership

MECC Maastricht staat garant voor partnership en beoogt een volwaardige partner te zijn die pro-actief meedenkt met de organisatie van een evenement en de klant zo veel mogelijk te ontzorgt. Zowel bij de voorbereiding als bij de uitvoering van een evenement, kunnen organisatoren  24/7 rekenen op de professionele en toegewijde ondersteuning van onze medewerkers. Wij hanteren bovendien een one-stop shop principe waarbij wij alle aspecten van een evenement, van schoonmaak tot catering, voor u kunnen verzorgen. Hiervoor werken wij zeer nauw samen met onze preferred suppliers, allemaal van lokale bodem, die ons zo optimaal mogelijk aanvullen.

Gastheerschap & service

Gastvrijheid is een begrip waar Maastricht en Zuid-Limburg om bekend staan. Maastricht is een compacte stad van internationale allure en kent een traditie in het bouwen van bruggen tussen verschillende volkeren en culturen. Ook MECC Maastricht heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan en gaat ‘beyond boundaries’ voor het succes van de klant en de ervaring van bezoekers. Wij zoeken altijd onze grenzen op om verwachtingen te overtreffen. En niet zonder succes. Onze gedrevenheid en persoonlijke touch is voor veel organisatoren reden (weer) te kiezen voor MECC Maastricht.

Raad van Commissarissen

  • A.C.M. (Albert) Verlinde, voorzitter
  • Drs. C.J.W.M. (Lian) Doesburg RA
  • Prof.dr. M.G. (Marielle) Heijltjes

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht