Alles rondom de verbouwing van MECC Maastricht

Artist impression

Timeline

Image

MECC Maastricht wordt de komende jaren uitgebreid en opgeknapt. Het geld wordt bij elkaar gebracht door o.a. de gemeente Maastricht, provincie. In totaal is een investering gemoeid van bijna €30 miljoen. Voor dat bedrag is reeds het parkeerterrein bij de hoofdingang opgeknapt en verlevendigd. Tevens is de verbinding tussen de Expo Foyer en de Zuidhal reeds succesvol tot stand gebracht. Het congres centrum wordt de komende jaren grondig gemoderniseerd. Hierdoor kunnen we in de toekomst congressen tot 5.000 bezoekers organiseren (nu 3.000 pax).

Verder komen er meer losse vergaderplekken en krijgt ook de foyer een opknapbeurt.  Het zogenaamde Brightlands Meeting Point vormt een verbinding tussen MECC Maastricht en Brightlands Maastricht Health Campus.

MECC MAASTRICHT VERNIEUWT! ERVAAR DE PANO TOUR

The best is yet to come | Verbouwing journaal MECC Maastricht

Aan de hand van een videoreeks onder de titel ‘The best is yet to come’ zal er een met enige regelmaat een update gepubliceerd worden van ontwikkelingen inzake onze 'upgrade & uitbreiding'. 

The best is yet to come - Journaal 4

Rondleiding André Rieu | 19 december 2019

The best is yet to come - Journaal 3

Afbraakwerkzaamheden | 14 november 2019

The best is yet to come - Journaal 2

Expo Foyer | 29 augustus 2019

The best is yet to come - Journaal 1

Onthulling bouwbord | 3 juni 2019

Zonnecentrale MECC Maastricht

Het zonnedak van MECC Maastricht bestaat uit 1.054 zonnepanelen op een oppervlak van bijna 3.000 m2. De installatie produceert ongeveer 278450.000 kWh en voorziet daarmee in ca. 13% van de totale elektriciteitsbehoefte van het MECC, vergelijkbaar met de jaarlijkse elektriciteitsvoorziening van ruim 125 Maastrichtse huishoudens.

De zonnepanelen zorgen voor een CO2-reductie van zo’n 140 ton per jaar. 

Renovatie P3 en P4 (2017)

Het parkeerterrein voor de hoofdentree is volledig opgeknapt. De parkeercapaciteit blijft gelijk, maar er heeft een logistieke én uiterlijke verbetering plaatsgevonden en parkeren is nu beter, logischer en veiliger. Er zijn  oplaadplekken voor elektrische auto’s, de fietsenstalling is vernieuwd, er is een ‘boulevard’ voor voetgangers gerealiseerd, de voorgevel is opgeknapt en het terrein is verfraaid door veel groenvoorziening. Bovendien is het terrein nu nog beter geschikt voor buiten-evenementen. Mooier, functioneler en een absolute kwaliteitsverbetering voor onze bezoekers.

Impressies nieuwbouw MECC Maastricht (door cepezed)

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht